de populairste streken

Een plek kiezen voor een buitenverblijf of voor een woonst voor wie met pensioen gaat in Italië is niet eenvoudig. Je moet rekening houden met je budget, klimaat, geografische kenmerken, aardbevingsrisico, de aantrekkingskracht van het gebied en vele andere dingen. 

Duizenden mensen hebben dit al eerder gedaan, de meesten van hen na een grondig onderzoek van Italië en de vastgoedmarkt. Cijfermateriaal hierover kan ook voor jou mogelijk een goede leidraad zijn. Bekijk de ranglijst van gebieden met de hoogste relatieve aanwezigheid van buitenlandse inwoners. Ja, dit is de ULTIEME TOP 30 ranglijst van 2020 van de meest gegeerde streken in Italië. Hier kun je zien waar je landgenoten in Italië wonen.

Top 30 of most wanted residential areas in Italy
Top 30 van de meest populaire streken in Italië (bron: ISTAT)
(klik voor een grotere tabel)

In deze tabel zie je de rangschikking van de gebieden in Italië met het hoogste percentage buitenlandse inwoners. Met de gegevens van de provinciehoofdsteden werd geen rekening gehouden, omdat het grootste deel van de buitenlanders daar eerder voor hun werk wonen. Met "provincie" wordt bedoeld: het volledige grondgebied met uitzondering van de provinciehoofdstad en toeristische gebieden die eventueel een aparte categorie vormen, zoals plaatsen aan een meer of aan de zee. Voor de gegevens van deze toeristische gebieden werden alleen gemeenten opgenomen die direct aan de zee of aan een meer liggen.

Het Italiaans Instituut voor Statistiek ISTAT heeft geen gegevens over het aantal buitenlandse huiseigenaren in Italië. In de tabel zijn alleen het aantal buitenlanders opgenomen die effectief in Italië hun hoofdverblijfplaats hebben.

In de tabel staat ook een prijsindicatie voor elk gebied. Daarmee wordt verwezen naar een prijs in € per vierkante meter bewoonbare of commerciële oppervlakte. 
€ <1.200 euro
€€ 1.200-2.000 euro
€€€ 2.000-3.000 euro
€€€€ 3.000-4.000 euro
€€€€€ >4.000 euro

Indien de tabel op je smartphone of tablet niet goed zichtbaar of leesbaar is, omwille van de grote omvang van de file, sturen we je op aanvraag graag een pdf versie van de file. Contacteer ons hiervoor via e-mail (info@italyhousehunting.com).