Woning aan het meer van Molveno in Trentino

De voorbije weken waren we actief op zoek naar een woning in Trentino. Onze klanten, een jong Nederlands koppel, zijn liefhebbers van sportieve activiteiten in de bergen. Belangrijke zoekcriteria waren: een woning die een vakantiegevoel biedt, op een relatief korte afstand van een ski-gebied, met mogelijkheden tot sportieve activiteiten ‘s zomers, waaronder klimmen. 

Onze zoektocht eindigde bij het meer van Molveno, dat volgens de gids Touring Club Italiano het mooiste meer van Italië is. Dit meer ligt op exact 5 km van de skiliften van Andalo van het skigebied Paganella Ski. ‘s Zomers is er een berglift in Molveno die je naar de Brenta Dolomieten brengt. Molveno biedt verschillende mogelijkheden tot sportieve activiteiten: mountainbiken op 400 km pistes, nordic walking op 22 uitgestippelde trajecten, trekking langs 16 paden, jogging op een pad rond het meer van ongeveer 10 km of paragliden. In de omgeving van Molveno vind je vijf klimhallen, een klimgebied en meer dan 200 klassieke en sportklimroutes.

Uiteindelijk vonden we een betaalbare woning met garage bij het meer van Molveno, op 450m van het meer, op 6 km van de berglift van Molveno en op 10 km van Andalo. 

Geniet van jullie vrije tijd in Trentino nabij het meer van Molveno!